[subcontent;block=div] [subcontent.content]

Gastheerschap was hier meesterschap | Hubrecht Duijker | FD

Datum: 10-11-1978

GASTHEERSCHAP WAS HIER MEESTERSCHAP

Als wijnkaart is die van Badhotel Zeerust in Noordwijk aan Zee inmiddels een der mooiste en uitgebreidste van het land. Joop en Ine Droogh hebben mede dankzij de overname van een Belgische wijnkelder een schitterende collectie opgebouwd, met o.a. uitstekende domeinwijnen uit de Bourgogne. Zo kwam ik bij de driehonderd wijnen de domeinen tegen van Clair-Daü, Gelin & Molin, Drouhin-Laroze, Tortochot, Georges Bryczek, Pierre Amiot, Comte de Voguë, La Romanée-Conti, Roland Rapet en vele, vele andere. Een paar weken geleden waren een aantal vrienden uit het vak bij de familie Droogh te gast voor een blinde proeverij van

35 Rieslings uit de Elzas (winnaar werd het nog onbekende Elzasser wijnhuis Kuentz-Bas uit Husseren-Les-Châteaux) en 40 Gewurztraminers met aansluitend een spectaculaire maaltijd waarbij werden geschonken Le Musigny Blanc 1974, Bâtard-Montrachet 1976 Domaine Leflaive, Corton-Charlemagne 1970 Roland Rapet, Château Lynch-Bages 1962 en na een limoen sorbet Auxerrois 1977 Apostelhoeve, twee Tokay's van Jos Meyer, La Tâche 1972, Château-Chalon 1969, Muscat de Beaumes-de-Venise en diverse digestifs toe, waaronder cognacs uit 1870 en 1929. Gastheerschap was hier meesterschap.

  • Jaap Klosse en Ton van Es
  • vlnr; Hubrecht Duijker, Huib Brand, Tineke en Jaap Klosse, Ton van Es, Ine Droogh-Goossens en Joop Droogh
  • vrnl; Ine Droogh-Goossens, Tineke en Jaap Klosse
  • Jaap Klosse en Hubrecht Duijker
  • vlnr; Jaap Klosse, Hubrecht Duijker, Huib Brand en Joop Droogh
  • vlnr Hubrecht Duijker, Jaap Klosse, Huib Brand en Joop Droogh
  • vlnr Ton van Es, Tineke Klosse, Huib Brand, Jaap klosse en Hubrecht Duijker
  • Hubrecht Duijker
  • Jaap Klosse en Hubrecht Duijker
  • Ton van Es
  • Gastheerschap was hier meesterschap
  • Nouvelle Cuisine en vakmanschap van Chef Adriaan de Jong
  • Gastheerschap was hier meesterschap
  • Jaap Klosse in gesprek met Chef de Cuisine Adriaan de Jong

 

Auteur: Hubrecht Duijker | Financieele Dagblad